tumblr stats
Bokhandel och Förlag | G & K Pedagogkonsult & Ekonomi

Pedagogkonsult Förlag och Bokhandel

Pedagogkonsult ger ut böcker inom olika ämnesområden - främst om missbruk och kriminalitet. Böckerna finns i vår webbutik samt även hos alla andra nätbokhandlare. Du kan handla hos oss här: WEBSHOP
Stacks Image 1312
Beroendepersonligheten
Om beroendeprocessen och tvångsmässigt beteende
Craig Nakken
Boken, som tidigare gavs ut under namnet Jaget och Missbrukaren, finns nu i nyöversatt utgåva och med material som inte fanns i den tidigare svenska utgåvan.
Beroendepersonligheten beskriver framväxten av ett beroende.
Craig Nakken beskriver den gemensamma nämnaren bakom olika beroenden: isolering, skam och förtvivlan
Pris 150 kr ink. moms. (Häftad
)
Stacks Image 1315
Att Hitta din Moraliska Kompass
Craig Nakken
När Craig Nakken, själv en tillfrisknande narkoman, blev drogfri, mötte han vad han trodde var ondskan inom sig. Men så småningom hittade han sin egen moraliska kompass och använde Tolvstegsprogrammet som sin guide.
I denna bok ger han läsaren en modell och verktygen för att fatta goda och bra livsbeslut. Modellen och verktygen är användbara både för de som tillfrisknar från missbruk och beroende och de som söker efter vägledning i sitt liv. Boken är nytryckt med ett kort avsnitt som saknades i första trycket. Den som köpt första trycket får den nya gratis. Maila oss och ange ärende och adress.
VILL HA NY BOK!
Pris 200 kr ink. moms (Häftad)
Stacks Image 1331
Kärlek till Döds
Om Droger, Beroende och Tillfrisknande
Gunnar Bergström
Boken handlar om den besatthet som drogberoende och andra beroendepersoner utvecklar. Den tar även upp andra beroenden som spel, mat, sex och arbetsnarkomani. Boken tar upp moderna teorier om beroende. De senaste rönen om den kidnappade hjärnan kombineras med kunskaper om beroendepersonligheten . Beroendesjukdomen måste inte sluta med döden. Det finns de som tillfrisknar. Boken tar också upp hur ett tillfrisknande kan gå till och hur ett behandlingsarbete kan läggas upp.
Pris 300 kr ink. moms (Inbunden)

Stacks Image 1344
Vad ska man tro?
Gunnar Bergström

Om Konspirationsteorier och pseudovetenskap
Denna bok om konspirationsteorier och pseudovetenskap vill inspirera till kritiskt tänkande. För att klara livets utmaningar behöver vi en karta som stämmer med verkligheten. Annars går vi vilse. Och vi behöver inga spöken, andar, tomtar eller troll. Verkligheten är magisk som den är ändå. Idag sprids konspirationsteorier och låtsasvetenskaper med stort fart över världen. Det positiva med Internet, med öppenhet, fri debatt och meningsutbyte betyder också frihet för vem som helst att påstå vad som helst. Då måste alla läsare och lyssnare hålla huvudet kallt och tänka kritiskt.
Pris 200 kr ink. moms (Häftad)
Stacks Image 1357
De Steg Vi Tog
Joe McQ

Orden i denna bok uttalas högt varje dag av tusentals människor som kommer tillsammans för att hjälpa varann att tillfriskna från beroende. Beroendet kan gälla alkohol eller kokain, spel eller mat, våld eller sex och kärlek, men vägen till tillfrisknande är densamma.
Det spännande med de Tolv Stegen är att de lär oss att leva.För mig är miraklet att allt detta kokades ner till tolv enkla Steg som vem som helst kan tillämpa.”
Joe McQ studerade de Tolv Stegen i många år. I De Steg Vi Tog leder Joe oss genom dem, ett Steg i taget, och hjälper oss att förstå hur de fungerar – och hur de kan förändra våra liv.
Pris 150 ink. moms (Häftad)

Stacks Image 1370
Fångad i en livsstil
Gunnar Bergström
I denna bok förklaras  begreppet livsstil som ett mönster man fastnar i för att undvika svårigheter i livet.
Glenn D. Walters, som var mannen bakom grundtankarna i boken ”Kriminalitet som Livsstil” har kommit med andra spännande tankar. Han lanserar en livsstilsteori som inte begränsar sig till kriminalitet, utan som är ett försök till en övergripande och allmängiltig teori. Andra livsstilar än kriminalitet berörs: spel, graffiti, krigsveteranen, ordningsmakten, den bidragsberoende m.fl. Boken ger en övergripande beskrivning av tvångsmässighet och vägen ut ur det.
Pris 270 kr ink. moms

Stacks Image 1383
Kriminalitet som livsstil
Gunnar Bergström
Boken beskriver kriminalitet som en livsstil, karriär, tankemönster och behandling
behandling och ungdomskriminalitet
I boken presenteras Glenn D. Walters teori om kriminalitet som livsstil, men även andra ämnen såsom skam, King Baby,

(Boken är utgiven av Studentlitteratur. men kan köpas även via denna hemsida - i webshopen.)

Pris 310 kr ink.moms